Har vore på ferietur, og vore innom omlag alle garnbutikkane eg har kome over.

Trondheim: Overbeviste Mannen om at vi kunne vel kanskje sjå kva som var i den retninga der. Gjekk innom eit museum, før «åja, kan ikkje vi gå den gata der?» *Hosthost* Sneaky-Ida får det som regel som ho vil. ;) Nøstebarn besøkt, og sidan svogeren min skal bli pappa igjen i desember, så to nøster med 2-tråds merino lammeull blei med heim for å bli omvandla til nøstebarnteppe.

2 tråds nøstebarn merino

Røros: På veg til Oslo, så fann vi ut at vi skulle køyre til Røros, for ingen av oss har vore der på mange år. Forutan å ete eit fantastisk smørbrød med reinsdyr (omnomnom) så var det heilt tilfeldig at eg fann ein garnbutikk på Domus. Sat og venta på Mannen, pleia hodepina som trua med å bryte gjennom, då eg såg eit garnbutikkskilt. OMG! Sendte Mannen ei tekstmelding om at eg gjekk ned i etasjen under, og strena inn i garnbutikken. Håpet om noko anna garn enn berre Sandnes og Drops var ikkje stort. Fann lite av interesse, og var eigentleg ferdig å kike, før BOOM! Der, ved disken, var ei svær, svær hylle fylt med ingenting anna enn KAUNI! Herregud.. Første gang eg har funne ein garnbutikk med Kauni-garn i, og det var eit rett vakkert syn. Heldigvis kom Mannen til, så eg la litt band på meg på handlinga, men det blei med 4 nøster heim.

KAUNIDRAUM

Oslo: Eg la kjapt inn «Markveien 56C» i kart-appen på telefonen, og oppdaga at dei vi skulle bu med for natta budde ikkje så veldig langt frå butikken. Ja, Pickles-butikken, altså. Me kom oss aldri så langt til at vi drog dit, men no veit eg kvar butikken er, og det hamna nokre nøster i bestilling denne veka, til kvardagsjakka eg skal strikke. Hadde veldig, veldig, VELDIG lyst å stikke innom butikken, men av og til passar det rett og slett ikkje.

IMG_0070

Mandal/Lindesnes: Eg har slekt på Sørlandet, nærare bestemt Lindesnes. På veg til Lindesnes frå Austlandet, så passerar ein Mandal. For kjentfolk, så ligg Sjølingstad Uldvarefabrikk sånn ca 3 meter frå kommunegrensa mellom Mandal og Lindesnes kommune. Diverre så var ikkje Mannen så gira på å dra hit, og den dagen eg tenkte å ta med Mormora på tur så streika bilen. Tomt batteri, lang historie som involverar hyttebesøk og ei kjøleboks og ein batteriladar som absolutt ikkje ville lade bilen vår.

Hareid: Kom heim, så slo det meg at eg kunne no kjøpt eit nøste kvit kauni til sinnasaujakka mi, for å få kvite sauar. Bestilt. Så slo det meg at eg ikkje har garn til kvardagsjakka som eg har hatt lyst til å strikke. Planen var å handle Pickles Pure Wool i Oslo til denne, så det var eigentleg berekna eit garnkjøp der. Bestilt. Det hamna og ei overrasking i korga hos Malsen og Mor, men denne får eg ha som vinterprosjekt. Trur dette får bli ei overrasking… Jepp.

Uansett, eg har hatt ein utruleg flott ferie, og måndag er det tilbake til livet som arbeidsmaur. Har dog fått strikka en del litt i løpet av ferien, og no når trådfestingsånda kom over meg så har eg utruleg nok fått ferdigstilt nokre prosjekt og. (Les: Sokkar).

Kjem brått attende med meir.

Advertisements

Sommarferie

2 thoughts on “Sommarferie

  1. Oh, herlig garnrunde! Skulle gjerne sett hyller fulle av Kauni, det må være et fantastisk syn! God grunn til å besøke Røros igjen :D

Legg att ein kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s